SANATORIO

SANATORIO

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Päivän aloitus tuoreella leivällä.






Mikä onkaan parasta kuin aloittaa päivä tuoreella itse tehdyllä leivällä.
Leipä on tehty juureen joka on annettu lepäillä yön yli jääkaapissa. Illan iltapuuron jämät saatiin hyötykäyttöön kuin korvaattiin osa jauhoista jämäpuurolla.
En muista yhtään mistä ohjeen olen aikoinaan löytänyt, mutta varmaan jostain netin ihanista syövereistä.

3,5dl lämmintä vettä
0,5tl kuivahiivaa
2tl suolaa
7 dl jauhoja/puuroa/siemeniä/yrttejä

Sekoita ainekset lasikulhoon.
Peitä taikina tiukasti elmulla.
Anna kohota 12-18h jääkaapissa.
Pese pata ja laita pata uuniin lämpiämään vähäksi aikaa.
Pyöräytä pöydällä jauhojen kanssa taikina palloksi.
Voitele pata ja laita taikinapallo pataan.
Peittele elmulla ja anna levätä 30min.
Paista uunissa 225 astetta, 30min.
Kansi pois ja vielä 15min.

Vaikka tässä on monta työvaihetta se on helppo toteuttaa ja niin hyvää. Ja näin sunnuntai aamuina voi odotellessa käydä vielä sängynpohjalla ottamassa pikku päikkäreitä ;)

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, pataleipää ja Naamasten sämpylöitä olenkin jo kokeillut, tätä voisi kokeilla seuraavaksi, aamulla on niin ihana saada lämmintä leipää ja se tuoksu...

    VastaaPoista