SANATORIO
keskiviikko 3. helmikuuta 2016
Maidoton vaahtokarkkikakku
Kakun idea lähti Täyttä elämää-blogin vaahtis-suklaa-riisimuropatukoista.
Kakun pohjan tein mukaillen tätä ohjetta.
Pohja;
- 2l riisimuroja
- 300g vaahtokarkkeja
- 100g cokosrasvaa
Sulatin kattilassa rasvan ja vaahtokarkit.
Valmiin seoksen sekoitin riisimuroihin.
Riisimurot painelin irtopohjallisen vuoan ( halkaisia 20cm ) pohjalle.
Lopun seoksen painelin matalalle pellille. Näin sain useamman herkun samalla :)
Täyte:
- 1 prk Plantin kaurapohjainen vispi
- 1prk The orginal OATLY vaniljakastike
- 150g vaahtokarkkia
- 4kpl liivatelehtiä
Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma.
Vatkaa kerman sekaan vaniljakastike ja sulatetut vaahtokarkit ( mikrossa n.1min )
Sulata liivatelehdet 2rkl kiehuvaan veteen. Sekoita tasaisesti seoksen sekaan.
Kaada valmis seos irtopohjalliseen vuokaan.
Laita hyytymään jääkaappiin ainakin 3 tunniksi.
Päälle pilkoin vielä pistaasipähkinoitä, pehmittämään kakun makeutta.
Toivon, että laitatte omia kokemuksia jos uskallatte tätä lähteä testaamaan :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuullostaa melkoisen makealta, mutta näyttää kyllä erinomaisen hyvältä :) Uskaltaiskohan tätä tyttären synttäreille kokeilla vai onko liian äklön makeaa?
VastaaPoistaOliko tää herkkua?
VastaaPoistaItse tykkäsin ja vieraatkin kehuivat:) Vaahtokarkeissakin on makeuseroja, K-kaupan vaahtokarkit on mielestäni sitä miedoimpaa versiota.
VastaaPoistaKakku maistui hyvin lapsillekkin, joille ei yleensä perus täytekakku maistu ainakaan meillä.